Nieuwe gezinslid!

Onze pup is opgehaald. We zijn volop aan het genieten van deze nieuwe dondersteen.

Haar naam is Juliska. We houden van wat langere namen en we vonden de link met Juli erg leuk. Juliska is op 10 Juli 2017 geboren.

DSC00081

Er was dit weekend een kunstmarkt gepland alwaar ik mijn wenskaarten zou verkopen en de pup zou daarna komen. Maar het was toch wel wat teveel voor mij, ook gezien het gedoe met de rolstoel.  Dus vorig weekend besloten we de kunstmarkt op te zeggen en de pup wat eerder te halen, zodat we iets meer geniet tijd hebben inzake de pup.

DSC00190

Inzake de rolstoel zijn er wel ontwikkelingen, daarmee dus ook weer erg druk geweest. Komende week horen we meer; er komen mensen vanuit Welzorg langs en dan moeten we maar eens horen wat er nu verder gaat gebeuren.

Gisteren zijn we vast een poosje weggeweest. Ik houd altijd de 1e weken, zolang het lukt de pup als we rijden op schoot. Ik merkte al toen we Juliska ophaalden, dat dat niet helemaal lekker ging en we eigenlijk een soort mandje wat erg plooibaar is, nodig hadden. Dus op naar de dierenwinkel. Daar vonden we het perfect mandje. Juliska ging mee in de “stroller”, ze was moe en sliep heerlijk. Het was best druk in de dierenwinkel en er was een papegaai die erg veel lawaai maakte. Goed om te wennen voor Juliska, dus we besloten er ook wat te eten. Helaas kan ik er niet in de lift om bij het restaurant op de 1e verdieping te komen, dus haalden we eten van boven. Dat mocht en zo zaten we mooi midden in de winkel te picknicken.

IMG_3895

Daarna nog even naar de hei. Onderweg direct de nieuwe mand uitproberen en dat ging erg goed.

IMG_2740

IMG_3897

Juliska nestelde zich lekker in haar mandje en ging weer slapen. Energie sparen voor de hei. IMG_2726

Op de heide was het natuurlijk veel rondspringen en achter Bente aan, die is daar nog niet erg van gediend. Bente vind Juliska nog een beetje druk. Maar dat gaat wel goed komen. DSC00019

Na een poosje spelen was ook Juliska weer moe en gingen we lekker naar huis. Daar merkten we dat ze na 24 uur bij ons, het tijd vond om eens echt ondeugend te worden. Wat was ze een tijdje druk en wild, maar dat hoort erbij. Het was eigenlijk slaaptijd en ze slaapt bij mij naast bed, waarvoor Sander een prachtige “co sleeper” heeft gemaakt. Maar slapen was nog niet aan de orde, de boel moest worden afgebroken. de 1e keer een wat streng “nee” was een feit. Verder doet ze het tot nu toe voorbeeldig.  IMG_4233

Het is heerlijk als er zo’n klein puppylijfje zich tegen je aan vlijt en dan op haar ruggetje heel speels wat met haar pootjes trappelt en zachtjes aan je vinger zuigt. Die eerste dagen zijn zo heerlijk. Vandaag thuis wat rond scharrelen, en morgen maken we weer een uitje. Want Juliska moet goed wennen aan de grote wereld met alle geluiden.

Het blijft bijzonder zo’n pup die je nog helemaal moet opvoeden. We gaan ons best weer doen om er een blij en fijn hondje van te maken!

IMG_2743

12 gedachten over “Nieuwe gezinslid!”

  1. Hoi Petra, wat een prachtig hondje. Een avontuur ook, denk ik…. Maar zo leuk, zo’n pup. Voeden jullie hem helemaal zelf op als hulphond? Mijn nichtje heeft enige tijd geleden een pup een tijdje in huis gehad voordat hij echt naar een instelling ging die de hond specifiek voor iemand ging trainen… Knap als jullie dat zelf kunnen. Goed dat Welzorg langskomt, hoop dat er nu eindelijk iets gedaan kan worden aan je rolstoel zodat je er gewoon weer vertrouwen in krijgt. Niet alleen in je rolstoel, ook in Welzorg…… Groetjes, sylvia

    Like

  2. oh wat een schatje, wat heerlijk dat ze lekker bij je op bed slaapt en Sander zo’n mooi bedje heeft gemaakt. Succes met het gesprek met de Welzorg ik hoop heel erg dat er wat goeds uit voort zal vloeien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s