Nieuw gezinslid….

Natuurlijk had iedereen die ons kent het al geraden. Er komt een nieuwe pup. Weer een Golden Retriever. In het najaar van 2016 besloten we dat er een andere pup bij moest komen. In de 1e instantie wilde wij graag een pup van onze eigen Bente, wel een echte droom om een eigen nestje te hebben. Echter hiervoor moet ze wel loops zijn en geen  afwijkingen hebben. Dus we lieten Bente testen. Ze bleek goede heupen te hebben, maar de uitslag van de ellebogen die liet maar op zich wachten. Ook werd Bente maar niet loops. Zul je altijd zien…….

Begin februari 2017 moesten we de knoop wel doorhakken, wel of niet Bente laten dekken. Ze was nog steeds niet loops en de uitslag van haar ellebogen was ook nog niet bekend. Maar we wilden ook wel weer eens een reis maken. En dat kon alleen voorjaar 2017 gezien de Botox die moest plaatsvinden in de zomer. Dus ja, dan moet je een beslissing nemen. En toen besloten we Bente niet te laten dekken, niet het op zich altijd onzekere traject in te gaan, maar een reis te gaan maken……Een reis die helaas niet echt heel goed uitpakte maar dat is vast wel duidelijk geworden. Bente werd medio februari toch loops, eind maart hoorden we echter pas dat ook Bente’s ellebogen prima waren. Maar toen hadden we de keus al gemaakt. Bente zou geen moeder worden. Jammer, maar het had natuurlijk ook nadelen omdat ze als hulphond dan langere tijd uit de running zou zijn. Bente wordt nu binnenkort gesteriliseerd omdat ze nu in feite ook te oud is voor een 1e nest.

Foto-2

Bente krijgt een zusje….

We wilden echter wel echt een 2e golden, dus een pup van een fokker. Dat viel dit jaar niet echt mee. Voornamelijk ook omdat het inzake de pup opvoeden wel in die maanden moet gebeuren dat we en voldoende tijd en hulpen hebben en uitkomt met de overige afspraken. Ik wilde geen pup in juni/juli en augustus wegens de Botox en ook weer niet net rond de volgende Botox begin 2018. We hielden de internetsites waarop verwachte pups worden aangeboden goed in de gaten. Toen kwam het nest van de Isselhoeve voorbij van Fokker Tonny Hoevers. De pups zijn 10 juli 2017 geboren en ze mogen in de 1e week september het nest verlaten. Dat kon wat ons betreft, dus de beslissing was na een fijn gesprek met de fokker snel genomen. Er komt een nieuwe pup. Erg fijn, Bente kan echt wel wat gezelschap gebruiken. Ze zal moeten wennen aan de pup, maar dat komt wel goed.

Op de onderstaande foto’s door Sander gemaakt zijn de pups nog erg klein. Net 8 dagen, bij ons 1e bezoekje aan de fokker. In augustus volgen meer bezoekjes en zullen we het nest beter leren kennen. De moederhond Joplynn lijkt best veel op Florina. Op zich niet zo gek, gezien er wat dezelfde foklijnen inzitten. Mooi om te zien. Gezien ik Florina als hond en mede ook de gezelligheid van meerdere honden erg mis, hoop ik dat Bente en haar nieuwe zus, snel overweg kunnen met elkaar en weer zoals tot nu toe altijd is gelukt, weer een fijn “zussenteam” worden. Dat brengt ons vast veel fijne momenten! Haar roepnaam weten we bijna zeker, maar houden we nog even geheim! Geniet even van de foto’s!

IMG_3838

Alle pups voor 1 minuutje in een wasmand, omdat ik niet bij het kraamnest in de woonkamer kon komen met rolstoel. Het was gelukkig zo warm buiten dat de fokker dit even aandurfde. Ze zijn zo jong nog erg vatbaar. In het echt zijn we veel kleiner als op de foto lijkt….. Ik had zelf nog nooit zo’n jonge pup van dichtbij gezien….

IMG_3841

IMG_3845

Drinken en slapen, het recept om snel te groeien en sterke hondjes te worden!

 

5 gedachten over “Nieuw gezinslid….”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s