Bente naar de film

Met Bente naar de film

IMG_0567

We zijn zondag in de namiddag naar de bioscoop geweest. We waren al even aan het wachten op een geschikte film die we zelf ook wilden zien. Geschikt in die dat we Bente niet gelijk wilden laten kennismaken met teveel en erg harde geluidseffecten. In de bioscoop in Almere kan ik enkel helemaal vooraan zitten, vrij vlak bij de luidsprekers.

Deze week ging de filmde film Shaun het schaap in premiere en dat leek ons wel wat. We noemen Bente ook wel Bente het schaap, naar analogie van het gelijknamige Shaun the sheep deuntje.

Het was vrij druk in de bioscoop en toen wij binnenkwamen lag de vloer bezaaid met popcorn. Dat leek Bente een goed begin van dit uitje, maar dat mocht dus niet. We zijn toch streng 😉

Wij kochten wel popcorn en gingen vrij vroeg naar de zaal, zo kon Bente even wennen en mij helpen met uittrekken van jas en voetenzak.

Bente mocht in de zaal even wat rondlopen, tenminste zolang ze vlak bij ons bleef maar dat deed ze ook wel. Het was ook niet erg druk in deze zaal, dus dat kon wel zonder andere mensen te storen. De voorfilmpjes begonnen met erg veel lawaai en dat vond Bente niet heel erg leuk. Gelukkig had ik een botje achter de hand en die gaf ik nu maar direct.

Het botje heeft 2 doelen, Bente afleiden maar ook voor ons ter ‘controle’. Als een hond iets wat ze normaliter wel eet, opeens niet wil eten dan voelt ze zich erg slecht op haar gemak. Eet ze wel, dan valt de eventuele angst nog wel mee. Florina is zo bang geweest voor vuurwerk dat ze zelfs een stukje worst weigert te eten. Pas nu ze ouder is, verminderd de vuurwerkangst iets. Bente hapte echter direct toe en ging – hoewel staand- kauwen op het botje.

Dus dat ging goed. De hoofdfilm was gelukkig minder lawaaiig en dus ging Bente op een gegeven moment wel liggen. Maar niet voor lange tijd. Bente kan veel dingen goed, maar liggen is niet zo aan haar besteed. Ze is er vaak te springerig en onrustig voor. Wij vinden het best – in de wetenschap dat het vanzelf beter wordt- zolang ze maar niet piept, blaft, te onrustig is of anderszins vervelend is. Dus staat ze ook in restaurants nogal eens naast mij. We negeren haar en uiteindelijk gaat ze maar weer eens liggen. Zo nu ook. Ze wisselde het liggen en staan wat af maar bleef verder rustig.

Toen we ongeveer 1,5 uur in de zaal waren, ging ze wat hijgen. Meestal is dat een teken dat ze moet plassen. Maar ze moest nog maar even geduld hebben. De film liep al op zijn einde. Bente piept eigenlijk nooit of maakt andere geluiden, wat erg prettig is omdat ze zo ook nooit echt lastig is. Toen de eindtune inzette, snel de jassen aan en met Bente naar buiten. Daar plaste ze inderdaad direct en dus was het hijgen geen aanstellerij.

Voordat we naar de bioscoop gingen hadden we thuis nog even lekker wild met haar gespeeld. Zodat ze nog wat energie kwijt kon, het regende te hard om lang buiten te zijn. Daarna had ze water gedronken en dit samen met toch de spanning van bijna 2 uur in een vrij donkere zaal liggen met veel geluiden, was het niet vreemd dat ze moest plassen. Na het plasje nog even spelen. Gelukkig was het net even droog en als beloning gooide we enkele keren met haar bal. Even rennen.

En toen weer naar huis. We weten nu dat Bente het prima vond en niet erg onder de indruk was van alle geluiden. Hoogstens was bijna 2 uur in een donkere zaal zijn, voor Bente best lang. Maar een volgend keer zal dat ook voor haar minder vreemd zijn.

IMG_0564

4 gedachten over “Bente naar de film”

  1. Man, wat ben je goed bezig met Bente! En je schat haar behoeftes zo goed in! Hijgen is een plas doen! Yes! Hee, kan je geen trainer worden? De jongens en meisjes die bij jou in de leer gaan kunnen het niet beter treffen! Uwes spreekt duidelijk hondentaal! En dat doen niet veel mensen. Haha, ik heb ineens een internet soulmate wat de Bentes en de Angies betreft! Ik kijk uit naar je volgende stukje!
    Veel groetjes!
    Rinske

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s