Wachtwoorden, computers instellen en dan ook nog relaxen…

Wachtwoorden, computers instellen en dan ook nog relaxen… dat gaat niet samen, dat zal iedereen beamen. Maar het is wel de samenvatting van de laatste dagen.

Enige tijd geleden schreef ik dat we bezig waren met een vakantie plannen, liefst naar de zon, omdat we die zo missen in Nederland. Ik vond 2 huisjes in het zuiden van Frankrijk, die niet duur waren. En toch zitten we nu niet in Zuid- Frankrijk maar in Zuid- Limburg, en dat is ook Zuid en voelt bijna hetzelfde. In het Zuiden van Frankrijk, weet ik van horen zeggen, kan het ook heel hard waaien. Nu hier dus ook, we staan met camper boven op een heuvel en met name de laatste nachten wiebelde de camper soms stevig met windstoten tot 100 km per uur. De zon schijnt soms ook als ze er even zin in heeft. Het regent ook af en toe, of vaak net hoe je het wil noemen. Vooral afgelopen dinsdag was het raak, het leek wel een tropische regenbui, zo hard regende het. Alleen kwam daarna geen zon tevoorschijn, maar bewolking en de duisternis van de invallende avond.

Echter vanaf vandaag zal het weer alleen maar beter worden, dus we wanen ons steeds meer toch in het zonnige zuiden.

De reden dat we toch het zuiden van Limburg verkozen voor het zuiden van Frankrijk, was onder andere een centenkwestie. Zuid- Limburg bleek toch goedkoper, zo vreemd. Het aangepaste en toch goedkope huisje wat ik in het zuiden van Frankrijk gevonden had, wilde absoluut geen honden noch hulphonden toelaten. Nu dan is voor ons de lol er wel af, wij gaan niet weg zonder onze viervoeters. Een ander aantrekkelijk huisje was toch net weer wat duurder per week en ik was even vergeten dat de fransen ook graag tol heffen. Omdat het een behoorlijk eind rijden is, heb je onderweg ook hotels nodig en goedkoop en handicap gaan dan vaak niet samen. We hebben wel eens een goedkoop hotel geprobeerd, een die wel aangepaste kamers had, maar dat is dan waarschijnlijk bedoeld voor mini mensen in een mini rolstoel.

Het zuiden van Limburg is natuurlijk ook prachtig. Na enig rondkijken naar de prijzen van ‘huisjes’ in Limburg besloten we met onze camper naar een camping te gaan en onze bus te laten brengen zodat we uitstapjes konden gaan maken. Onze camper gebruiken we als ‘huisje’ en zo blijven de kosten binnen de perken.

En zo zitten we nu al een paar dagen lekker te relaxen in de Zuid Limburgse heuvels. Mijn vader past op ons huis, zorgt even zelf voor zijn eten (Mijn vader eet enkele keren per week met ons mee). Wij eten wanneer we zin hebben en doen waarin we zin hebben. Heerlijk!

Voor onze vakantie was ik druk met regelen van allerlei zaken. De betalingen van onze werknemers, het regelen van diverse zaken via de SVB, waar het nog steeds een drama is en onze eigen administratie. Bloggen schiet er dan helaas al snel bij in.

Sinds enige tijd heb ik een nieuw -speciaal voor Colorfullworld- laptop die mee moet op vakantie zodat ik kan bloggen, foto’s bewerken en andere rooster en financiële zaken kan regelen.

Ik richtte de computer voor ik wegging in met wat noodzakelijke dingen. Echter ik vergat de mailinstellingen en ik vergat ook dat op mijn blog er opnieuw ingelogd moet worden op een andere computer, om wat te kunnen schrijven.

En hoe ik op die nieuwe computer kon inloggen was niet zo makkelijk te vinden en mede door de zeer trage internet verbinding die er op de camping is, was ik er nogal even mee bezig. Ik maakte ook nog een fout bij het instellen van mijn mail waardoor ik allerlei hack waarschuwingen kreeg en alles opnieuw kon instellen. Dit als duurde veel langer dan ik had gehoopt en ik was dan ook best wat chagrijnig dat ik dat niet thuis had gedaan en zo slecht voorbereid weg was gegaan.

Natuurlijk moest er tussendoor wel vakantie gevierd worden en dat hebben we dan ook maar voorrang gegeven. Vandaar de lange stilte en het is eigenlijk nog een wonder dat jullie nu al wat van mij lezen.

Het is hier heerlijk in de Limburgse heuvels. We touren wat rond met ons busje, wat best wel weer eens leuk is. Omdat we altijd met de camper op vakantie gaan, gebruiken we ons busje meestal enkel voor korte ritjes en niet voor zomaar even wat rond rijden. Nu hadden we er express voor gekozen om nu eens niet met de camper rond te trekken. Immers het grote nadeel van de camper is dat we niet zo makkelijk steden kunnen bekijken, omdat onze keuze nu op Limburg viel, was het makkelijk te organiseren dat de bus ook naar ons vakantie adres werd gereden door een van onze hulpen en de bus wordt op diezelfde manier ook weer opgehaald. En dus zijn we al in Maastricht geweest, zijn langs het drielandenpunt gereden en hebben in Valkenburg de fluweelgrotten bezocht.

Echt genieten, de dagen vliegen om. Vandaag doen we even niets en dus heb ik tijd om deze blog te plaatsen. Maar morgen gaan we weer op pad. Waar heen is ook voor ons nog een verassing, dat is het meest leuke van vakantie vieren. Lekker doen waar je op dat moment zin in hebt.

IMG_2024Bente en Florina hebben het ook prima naar hun zin. Bente poseert even voor ons mooie uitzicht.

3 gedachten over “Wachtwoorden, computers instellen en dan ook nog relaxen…”

    1. We zijn toevallig in Heerlen geweest. Wel lekkere frietjes gegeten bij
      een vrij ruime cafetaria. En ook nog leuk vest gekocht, dus Heerlen was best leuk, maar inderdaad niet ‘romantisch cq oud’ zoals andere steden.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s