(Foto) verslag van wandeling met honden en werk Bente

Gistermiddag gingen we eindelijk weer eens wat langer met de honden naar het bos. We kozen voor het bos bij Lage Vuursche. We komen daar vaker, maar kozen nu om de auto bij het theehuis t Hooge Erf en vandaar uit te wandelen. Gelukkig bleek een groot deel van het pad goed te doen met de rolstoel, hoewel er ook wel enige ‘uitdagingen’ in de route zaten. Wat mul zand, een stukje schuin “rijden” en wat stukken waren vrij drassig en dan is het de kunst om er zo langs te rijden dat ik niet vast kom te zitten. IMG_0434 De honden hadden het weer heel erg naar de zin. Heerlijk rond rennen in het bos en allebei helemaal gek van hun bal. Florina die sjouwt met haar bal rond en Bente is nog wat actiever die wil dat je de bal schopt of gooit en draalt om mij of Sander heen totdat we weer eens actie ondernemen. Dat ik de bal meer laat vallen, dan gooien maakt Bente niet uit, de bal stuitert toch wel en er valt altijd wel wat te rennen. IMG_0436 IMG_3471 Na een ronde van ruim 45 minuten kwamen we uit bij het beginpunt. http://www.theehuislagevuursche.nl Daar namen we allebei wat lekkers te drinken. We zaten weer buiten omdat het binnen erg klein is. Dat was uit de wind best te doen. IMG_0445 Bente was nog niet echt moe en liep lekker nog wat rond, tot dat ze een tak tegenkwam en ze daar enkele minuten mee bezig was. Maar lang liggen is niet aan Bente besteed. Even later liep ze alweer rond. IMG_0444 Florina is minder fanatiek, die blijft wel lekker liggen. IMG_0440 Nadat we onze consumpties, thee en chocolademelk hadden opgedronken gingen we weer huiswaarts. In de bus slapen de hondjes vast. En dat is maar goed ook, want eenmaal thuis staat Bente werk te wachten. Dit maal deed ze eerst mijn laarsjes uit, daarna mijn jas, mijn sjaal af en nog mijn sokken uit. Helaas heb ik hier geen foto’s van (laten) maken. Sander legt mij op bed en terwijl Sander mijn rolstoel vast weg zet, gaat Bente op zoek naar mijn kussens. Ondanks dat ik net nieuwe kussens heb die op een zeer vreemde plek lagen, vond Bente de kussens en sleepte die per stuk naar mijn bed. Het ging om 5 kussens. Ik heb alleen foto’s gemaakt van het laatste kussen, toen dacht ik er pas aan dat het wel leuk was voor de blog. IMG_0449 IMG_0450 IMG_0451 IMG_0452 Eenmaal geïnstalleerd met alle kussens komt Bente op bed springen en daar mag ze nog wat spullen opruimen. Ik heb altijd medicijnen mee en die kan Bente vanuit mijn tasje op het tafeltje naast mijn bed leggen. Eigenlijk horen ze in een bakje en ook dat kan Bente prima, maar het bakje stond nu ergens anders, dus liet ik alles maar op tafel leggen. IMG_0457 IMG_0456 IMG_0455 Het zijn niet erg mooie foto’s, ze is ook zo snel. En dan ligt alles op tafel, niet netjes, dat is wat teveel gevraagd. IMG_0453 Maar het ligt er toch maar. En dan zijn we allebei wel aan wat rust toe. IMG_0465 Loom legt Bente haar hoofd neer, het was een heerlijke dag!

5 gedachten over “(Foto) verslag van wandeling met honden en werk Bente”

 1. Knappe hond. Hoe werkt het eigenlijk, geef jij elke keer een opdracht of doet ze ook dingen uit zichzelf. Weet ze bv dat als jij, naar bed gaat zij de kussens moet halen?

  Like

 2. Hallo Lot, dank voor je reactie. Ze krijgt opdrachten en die opdrachten koppelt ze natuurlijk wel aan de momenten. Als ik in de supermarkt zou zeggen apport kussens, (wat ik vanuit bed zeg) dan zou ze het echt niet snappen en naar iets op zoek gaan wat ze dan kan apporteren. Maar Bente is ook jong en wil nog ook wel eens uit zich zelf werken. Dan pakt ze spontaan medicatie van mijn tafel af of een pen en komt dat brengen. Dat is niet de bedoeling, maar niet te voorkomen. Ik was net nog met haar in de supermarkt en wees pak koekjes aan (met een aanwijs stokje gaat dat) en toen ze die gebracht had, wilde ze er nog een gaan pakken. Dan even rustig ‘nee’ zeggen en afleiden. Ik vind dat extra pakken wel grappig, blijven honden natuurlijk. Maar ze hoort gewoon te luisteren naar een opdracht die ik geef 😉

  Like

  1. Leuk hoor die “will to please” ,honden hebben dat soms ook heel duidelijk. Onze hond heeft de neiging te piepen en dat mag niet, nu gaat ze met uitgestrekte poten liggen en stopt bek er tussen zodat het geluid gedempt wordt, duidelijk braaf willen zijn maar het piepen toch niet kunnen laten denk ik.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s