Welkom!

Welkom op de blog van Colorfullworld.

Ik ben Petra en ik ben getrouwd met Sander. Wij hebben geen kinderen, maar wel 2 honden en wel golden retrievers.

Golden Florina is ruim 9 jaar oud en hulphond met pensioen.

Hond 2- Bente is de opvolger van Florina.

Bente wordt in het voorjaar van 2015 2 jaar oud en is nog bezig om een haar hulphond taken uit te bereiden en/of te perfectioneren.

Ik lees al enige tijd allerlei blogs en ben erg enthousiast geworden en zodoende heb ik besloten om ook een blog te beginnen. Ik hoop lezers te krijgen en ik zal af en toe ook wel wat tips van ervaren bloggers kunnen gebruiken.

De blogs die je hier zult aantreffen zullen gaan over allerlei zaken die mij bezighouden.

 • Het dagelijks leven met een spierziekte
 • Bewust leven en keuzes maken
 • Geldzaken en besparen/ budgetteren
 • Het opleiden van een hulphond
 • Fotograferen (inclusief tips!)
 • Foto’s die ik maak zak ik hier tonen
 • Het (willen) verkopen van fotowenskaarten en ‘wandart’ en het proces om tot die verkoop te komen
 • De reizen die wij maken
 • De gevolgen van het hebben een spierziekte en met welke regelingen je te maken krijgt

Daarnaast zal ik ook regelmatig weggeef acties houden. Gewoon omdat ik dat leuk vind en het leuker maken van mijn leven is een doel dat erg belangrijk is.

Ik zal eens een geheimpje verklappen- je leven grotendeels in bed of rollend doorbrengen- is toch niet altijd even leuk en zeker niet makkelijk.

Vooral niet in deze tijd waarin er veel bezuinigd wordt op de kosten inzake mensen met een ziekte en/of beperking. Door alle maatregelen en alle artikelen in de media kun je de neiging krijgen verbitterd te raken.

En dat wil ik niet. Ik wil blij en opgewekt in het leven staan, hoe lastig dit soms ik. Ik wil het besef hoe goed wij het in Nederland hebben, niet kwijt raken.

Dit betekent niet dat ik niet over moeilijke of pijnlijke zaken zal schrijven. Over verdriet en teleurstelling, die emoties horen toch bij het leven.

Dat is mijn inziens echter iets anders als verbitterd raken. Eenmaal verbitterd en boos zie je niet meer de geluksmomenten en dan wordt het leven wel een hele zware last.

Ik ga proberen elke dag wat te bloggen, met af en toe een rustdagje.

Dat zal voor mij een hele uitdaging zijn, gezien onder andere mijn energie niveau. Daarnaast is er nog een klein dingetje wat ik komende maanden tracht op te lossen. Het invoeren van (langere) teksten, toch vrij essentieel bij bloggen, is voor mij nogal lastig. Gelukkig bestaan er allerlei prachtige hulpmiddelen om toch een computer te gebruiken en ik heb een aantal van die middelen ook nog in huis.

Maar geen enkele van die hulpmiddelen werkt optimaal voor mij. Ik ga- zij het langzaam- steeds iets achteruit en dus is het voortdurend aanpassen en dus ben ik steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Het goede nieuws hierbij is dat ik – samen met mijn man- vrij inventief ben en we altijd wel weer een oplossing vinden.

Als het niet kan zoals je eigenlijk wil, dan zorg je maar dat je wilt wat je kan.

Veel leesplezier!

6 gedachten over “Welkom!”

 1. Zelf ga ik ook grotendeels rollend door het leven, met af en toe nog wat stappen binnenshuis. Geen hulphonden hier in huis, wel drie draken van poezen en 2 cavia monsters ;-). Ik zag in je overzicht van onderwerpen enkele waar ik ook mee te maken hebt of geïnteresseerd in ben, dus ik ga je volgen.

  Groetjes, Ingrid

  Like

 2. Leuk dat je een blog begint. Ik kan zelf geen 500 meter lopen zonder pijn. Hier blog ik niet over, misschien komt dat nog 😉 Ik kan namelijk wel minstens 8 km achter elkaar fietsen, dus daarmee kan ik mij goed verplaatsen.
  Hier geen honden, alleen een would be killercat.

  Like

 3. Wat leuk dat ik je gevonden heb vandaag. Ik ga je volgen en bijlezen wat je allemaal schrijft. Wij hebben ook een golden retriever, weliswaar geen hulphond. Hij wordt dit jaar 7. Nou ik ga even bijlezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s